CCC-Rally |
Amazing auto rally events.

Klant

CCC Rally

Product

iOS & Android applicatie met beheerportaal (CMS) en website

Gerealiseerd in

2019

Case

CCC Rally organiseert Amazing Rally Events. Een leuke compleet verzorgde dag die telkens begint met een luxe ontbijt, een lunch onderweg en een walking diner tijdens de prijsuitreiking. Daarnaast is er bij elke rally een “car of the Day” verkiezing, gekozen door rijders & fans. Alle klassementsproeven vinden plaats in een stijlvol decor. Ook zeer geschikt als zakelijk uitje.

Probleem

Het traditionele roadboek dat gebruikt wordt tijdens de rally’s is niet praktisch en biedt weinig mogelijkheden om de rally interessanter te maken. Tevens is het niet mogelijk om deelnemers zowel als fans van tussenstanden te voorzien en het bepalen van de einduitslag is een langdurig en omslachtig karwei.

Oplossing

De digitale oplossing voor CC&C Rally bestaat uit een cloud-CMS voor het centrale beheer van rally’s en het verwerken van de rally-gegevens tijdens een actieve rit en een iOS & Android applicatie voor de rally-rijders. De app vervangt het papieren boekje en biedt een hele reeks extra mogelijkheden om rally-rijders van uitdagingen te voorzien zoals quiz-opties, vragen op vaste punten in de rally en tijdsproeven. Daarnaast is het mogelijk om via de app te stemmen op de mooiste auto in een specifieke categorie; classic, cabrio of cool car. Ook krijgen de deelnemers en de fans gedurende de rally continue updates over de tussenstand hetgeen een nieuwe dynamiek toevoegt aan het rijden van een rally. Het organiseren van een rally wordt zo een stuk gemakkelijker omdat alle gegevens in de cloud beheerd kunnen worden en het bepalen van de eindstand is een fluitje van een cent geworden aangezien het systeem alles automatisch doorrekent zodat iedereen meer plezier aan het event kan beleven.

CCC-Rally Classic Cool Cabrio car rally events
CCC-Rally Classic Cool Cabrio car rally events
CCC-Rally Classic Cool Cabrio car rally events
CCC-Rally Classic Cool Cabrio car rally events
CCC-Rally Classic Cool Cabrio car rally events
CCC-Rally Cool, Cabrio, Classic Car Rally Events

Heinz Jacobs

Directeur CCC-Rally

Begin 2019 zaten wij, CCC Rally BV, als start-up bedrijf met het ambitieuze plan om een Rally-app te gaan ontwikkelen. Onze "App" zou, mochten wij slagen, een heuse wereldprimeur gaan opleveren in de Rally-scene. In die periode hadden we een aantal App-ontwikkelaars door heel Nederland persoonlijk bezocht. Het kiezen van de juiste "partner" om ons ambitieuze plan aan toe te vertrouwen was beslist geen sinecure Uiteindelijk zaten wij ook aan tafel bij Dynabloqs te Nuenen. Hadden we bij eerdere bezoeken, elders, telkens achteraf een offerte met een prijsvoorstel ontvangen, het gesprek met Rob verliep in heel wat opzichten totaal anders. Eerst hadden we uitvoerig gesproken over ons plan, onze drijfveer, onze financiële draagkracht, de beoogde veranderingen in de rallyscene en natuurlijk ook over onze toekomstvisie en prognose. Enige tijd later zaten we opnieuw samen en lag er een voorstel op tafel waarin onze wensen en mogelijkheden gecombineerd waren met de belangen van Dynabloqs. Zij hadden namelijk interesse om veel meer te zijn dan alleen de App-ontwikkelaar. Die dag werd een partnership geboren, gebaseerd op onderling vertrouwen en de bereidheid samen de schouders eronder te zetten.

In de zomer van 2019 hebben we de eerste versie van onze App in de praktijk kunnen testen. Uiteraard hadden wij gerekend op een noodzakelijke doorontwikkeling na de eerste versie. Het was immers niet voor niets een primeur en ook daarin bleek Dynabloqs een meedenkende partner. Inmiddels is onze app zo ver door ontwikkeld dat we, wanneer Corona gewild is een stapje terug te doen, met trots met onze Rally-app aan de Rally-scene kunnen presenteren.

De gegevens zijn verzonden en zullen worden verwerkt.