Cirdax |
Maakt vastgoed circulair.

Klant

Re Use Materials

Product

MijnCirculariteit oplossing met module:

  • Technisch databeheer
  • Contentbeheer

Gerealiseerd in

2018

Case

ReUseMaterials is een ingenieursbureau dat zich richt op alle fasen van een gebouw: sloop, bouw renovatie en beheer. Door te achterhalen welke materialen in een gebouw zitten en deze een waarde te geven, geven zij concreet invulling aan effectief en efficiënt grondstoffengebruik. Het resultaat? Een circulair ecosysteem voor materialen.

Probleem

ReUseMaterials zocht een systeem waarbij ze elke stap waarmee een materiaal te maken krijgt in het vastgoedproces kunnen managen. Het systeem moest inzicht geven in het bevorderen van hergebruik van materialen, het verhandelen van materialen, ontwerpen met bestaande materialen, resultaat te analyseren/rapporteren en circulariteit meetbaar te maken.

Oplossing

Wij hebben een vastgoed informatiesysteem ontwikkeld voor o.a. materialen management bestaande uit een beheerportaal en iOS app (voor iPad). Met de mobiele applicatie kunnen inspecteurs ter plaatse de benodigde gegevens via de iPad invoeren waarna deze direct beschikbaar zijn via het portaal. Het portaal beschikt o.a. over performance dashboards, analysecentrum, lifecycle manager, materialen marktplaats, CO2 balans calculator en ene social return tool.

Deze oplossing zorgt ervoor dat Re Use Materials inzicht heeft in de circulariteit van grondstroffengebruik waardoor direct de projectkosten dalen en de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid, kennis, innovatie en economisch voordeel worden behaald.

Cirdax materialen management software
Cirdax materialen management software
Cirdax materialen management software
Cirdax materialen management software
Cirdax materialen management software
Cirdax materialen management software
Re Use Materials - Cirdax

Maarten Stadhouders

Projectmanager Re Use Materials

Re Use Materials is een snel groeiend bedrijf binnen een nieuwe innovatieve markt. Voor de doorontwikkeling van ons materialen managementsysteem Cirdax zochten we daarom ook een software ontwikkelaar die mee kan denken in het vinden van dynamische oplossingen. Dynabloqs is hierin een waardevolle partner gebleken, die zich naast het ontwerpen en implementeren van de gewenste functionaliteiten ook inhoudelijk verdiept in de materie om te komen tot het beste resultaat.

De gegevens zijn verzonden en zullen worden verwerkt.