Vovu Metaalbewerking |
ERP in de maakindustrie.

Klant

Vovu Metaalbewerking

Product

ERP portal & CMS

Gerealiseerd in

2018-2020

Case

VOVU metaalbewerking bv. te Uden is een innoverend en vooruitstrevend bedrijf en is in het bezit van een modern en geavanceerd machinepark. Sinds 1987 produceert Vovu naar klant gespecificeerde producten door middel van CNC verspanende bewerkingen aan metalen (ferro en non-ferro) en kunststoffen. Vovu produceert onderdelen voor o.a. de schokdemperindustrie, kranenbouw, motor- en automobielindustrie en machinebouw.

Probleem

VOVU maakt gebruik van een standaardpakket voor productieprocessen dat niet alle onderdelen van de organisatie ondersteund op de wijze die noodzakelijk zijn binnen het bedrijf. De informatie moet voor de werkvloer dusdanig optimaal aangeboden worden dat productiewerknemers gemakkelijker hun orders af kunnen werken en hun werkzaamheden in kunnen boeken.

Oplossing

Voor de interactie met de werkvloer is er een portaal ontwikkeld waarbij de medewerkers optimaal toegang krijgen tot alle productie-orders en bijbehorende documentatie. Daarnaast boeken nu alle medewerkers via het portaal hun tijdsbesteding in waarbij gekozen kan worden voor de orders waar ze aan werken. Hierbij wordt rekening gehouden met informatie als geproduceerd dan wel bewerkt aantal units zodat de tijdsbesteding direct gekoppeld kan worden aan de productieaantallen. Het Dynabloqs berichten-systeem zorgt ervoor dat iedereen op de hoogte gehouden wordt van de voortgang van de diverse processen en dat medewerkers eraan herinnerd worden belangrijke taken af te werken.

Dankzij de unieke aanpak van het Platform Eco Systeem is er een toepassing ontwikkeld die voor alle aspecten volledig aansluit op het DNA van VOVU metaalbewerking. Enerzijds is er een significante besparing bereikt op het aantal FTE dat noodzakelijk is voor het beheren van de processen en anderzijds is de communicatie met de werkvloer aanzienlijk verbeterd.

Vovu metaalbewerking ERP software op maat
Vovu metaalbewerking ERP software op maat
Vovu metaalbewerking ERP software op maat
Vovu metaalbewerking ERP software op maat
Vovu Metaalbewerking voor CNC Turning, Milling, Quality, Stock en Assembly

Harm Heesbeen

Project Engineer

VOVU metaalbewerking produceert onderdelen voor o.a. de schokdemper-industrie, kranenbouw, motor- en automobielindustrie en machinebouw. Om richting een papierloze fabriek te gaan zijn we een samenwerking aangegaan met Dynabloqs. Door bedrijfsprocessen te digitaliseren en te optimaliseren zijn er meerdere verbeterslagen gemaakt en zullen er nog meer gaan volgen. Een groot deel van het succes is te danken aan het meedenken en snel kunnen schakelen van Dynabloqs; een fijne partner om samen een goede toekomst mee tegemoet te gaan waarin we nog meer uitdagingen gaan omzetten in praktische doeltreffende oplossingen.

De gegevens zijn verzonden en zullen worden verwerkt.