Winestein |
Perfecte wijn- en spijsmatching.

Klant

WineWineWine

Product

Android app voor tablets & mobiele telefonie inclusief web-plugin

Gerealiseerd in

2017

Case

Winestein is opgericht door Nederlandse Michelin-sterrenchefs en top wijnexperts. Het is hun missie om de soms mysterieuze wereld van wijn en spijs voor iedereen eenvoudig en toegankelijk te maken.

Probleem

In de praktijk blijkt keer op keer dat een goeie sommelier onmisbaar is. Wie heeft niet die ervaring gehad dat een wijn geweldig is in combinatie met dat gerecht in een toprestaurant. En wil men dat zelf thuis ook bereiken blijkt dat keer op keer toch niet die ervaring op te leveren die we ons weten te herinneren. Het doel is om de kennis en ervaring van goeie sommeliers ter beschikking te stellen aan de rest van de wereld.

Oplossing

Winestein is bedenker van een systeem voor het vergaren van de kennis en ervaring van sommeliers en chefkoks die door ons vertaald is naar een digitale oplossing. In de cloud draait het systeem dat in staat is om kennis met betrekking tot wijn en spijs te vertalen naar adviezen. Deze worden aangeboden middels een kioskoplossing voor winkelketens, web-componenten voor webshops, digitale wijnkaarten voor restaurants en eenvoudige apps voor eindgebruikers.
Vooral voor supermarken en winkelketens is dit een unieke mogelijkheid om niet alleen een beter advies te geven aan hun klanten maar ook om up-selling van hun wijn assortiment te realiseren want vaak geldt toch het aloude adagio: wijnen van een betere klasse leveren een betere wijn-spijs ervaring op. Bij het verkopen van de juiste wijn bij de juiste vraag biedt Winestein een unieke oplossing. Daarnaast biedt het systeem ook uitgebreide mogelijkheden om op een totaal nieuwe wijze naar het wijnassortiment te kijken namelijk door het doorzoekbaar te maken op een hele reeks criteria die normaliter niet eenvoudige te reproduceren zijn.

Winestein de digitale sommelier software voor wijn-en spijsmatching
Winestein de digitale sommelier software voor wijn-en spijsmatching
Winestein de digitale sommelier software voor wijn-en spijsmatching
Winestein de digitale sommelier software voor wijn-en spijsmatching
Winestein de digitale sommelier software voor wijn-en spijsmatching
Winestein

Ron Blaauw

Michelinsterrenchef, Ron Gastrobarren

Mijn gasten vinden WineStein fantastisch; het kiezen van wijn wordt super eenvoudig èn leuk. De hoge pairingstandaard van WineStein helpt mij om de perfecte gastenbeleving neer te zetten. Leuke bijkomstigheid is natuurlijk dat ik meer wijn verkoop.

Winestein

Michael Berkholst

Assistent Operation Manager, Amsterdam City

“Wijnspijs-advies geven is niet eenvoudig, maar door WineStein is die drempel voor mijn collega's veel lager. En door WineStein vaker te gebruiken raken ze zelfverzekerder over wijnspijs-advies. Niet alleen het personeel, maar ook onze gasten vinden WineStein erg leuk. Door WineStein verkoop ik meer en betere wijnen!”

De gegevens zijn verzonden en zullen worden verwerkt.